Adulții pot practica Aikido pentru pacea interioară, relaxare și, sau auto apărare, dar aceste concepte majoritatea copiilor nu le înțeleg.
Oare Aikido este bun pentru copilul nostru ? Cu ce îi ajuta ? Dacă practica Aikido, nu devine un copil agresiv ? Acestea sunt doar câteva din intrebările noastre ca si părinți.

În următoarele rânduri încercăm să vă răspundem la câteva din intrebările dumneavoastra:

Aikido este o arta marțială non-agresiva. Ce înseamnă acest lucru ? Practic nu esti învațat să începi o lupta sau un atac ci să pui capăt actului. Aikido nu încurajează copii să aibe sindromul Power Rangers sau alte personaje difuzate pe canalele pentru copii, astfel ei nu vor mai lovi cu pumnul sau piciorul colegii, prietenii, familia, animalele casnice. Aikido începe în momentul în care altcineva „încalcă regula” și atacă. Aikido îi învață pe copii să fie calmi, desigur copii nu trebuie să fie calmi tot timpul, dar Aikido le dă posibilitatea de a alege ce este bine și ce e rău. Aikido îi îndrumă pe cei mici să fie mai atenți, să își păstreze calmul și să se concentreze la antrenamentele dedicate lor , ceea ce îi ajută să fie mai atenți la scoală, acasă, la teme sau în mediul inconjurător. Aikido ofera copiilor o viziune pozitivă asupra lumii, și îi învață să lucreze în armonie cu mediul pentru a crea ceva valoros și de calitate în viața lor. Oricine poate practica Aikido , nu este nevoie de talent atletic, sau de persoane cu o anumita vârstă sau greutate. Aikido este un stil de viață. Copii dupa antrenamente vor fi mult mai obosiți ceea ce îi va ajuta si pe părinți , copilul culcându-se mai devreme. Antrenamentele de Aikido pentru copii se desfășoara sub formă de joacă, ceea ce îi face pe micuți să fie mult mai atrași de Aikido .